دعاوی کیفری

دعاوی کیفری چیست؟

در دادگاه، دعواهای کیفری به عنوان یک جنبه مهم از عدالت پنال مطرح می‌شوند که به رسیدگی به جرایم و تخلفات افراد می‌پردازند. این دعاوی نه تنها به افرادی که به جرم اعتراف کرده‌اند، بلکه همچنین به کسانی که در مواجهه با ادعاهای جرمی می‌باشند، اختصاص دارند. انواع دعاوی کیفری یک زمینه پیچیده و چندلایه از حقوق جزایی را در برمی‌گیرد، از جمله جنایی، جنبه‌های اجتماعی، تحقیقات پلیسی، و مراحل دادرسی.

دعاوی کیفری

دعاوی کیفری در رابطه با جرایم، مجازات ها و قوانین جزایی ای است که مشمول مجازات می شوند. این جرایم به دو بخش قابل بخشش و غیر قابل بخشش تقسیم می شوند که در اولی پس از صرف نظر شاکی پرونده بسته و تعقیب متهم متوقف می شود. در حالیکه در جرایم غیر قابل گذشت، با وجود رضایت شاکی دادستان، روند تعقیب متهم را متوقف نخواهد کرد.

پرونده های کیفری پس از بررسی در دادسرا به همراه کیفر خواست به دادگاه ارجاع داده خواهند شد و شاکی و متهم پرونده به همراهی وکیل خود -داشتن وکیل اختیاری است- روند دادرسی را طی می کنند.

کلاهبرداری، جعل، ترک نفقه، خیانت در امانت و سرقت ضرب و جرح، تهدید و … از موارد کیفری است.

رسیدگی به دعاوی کیفری خود را به تیم حقوقی با تجربه رویای سبز بسپارید تا به نتیجه دلخواه دست یابید.

دادگاه ها و صلاحیت ها

در حیطه امور کیفری، دادگاه های قضایی کیفری به پنج گروه تقسیم می شوند. دادگاه کیفری یک، دادگاه کیفری دو، دادگاه نظامی، دادگاه انقلاب، دادگاه اطفال و نوجوانان که هر کدام از آن ها صلاحیت رسیدگی به برخی پرونده ها را دارند.

– دادگاه کیفری یک متشکل از سه قاضی که یکی از آن ها رئیس و دو نفر دیگر به عنوان مستشار حضور دارند، می باشد. دادگاه کیفری یک در مرکز استان و گاهی در شهرستان ها تشکیل می شود و تحت نظارت رئیس قوه قضاییه قرار دارد.

جرایم مربوط به صلاحیت دادگاه کیفری یک از حساسیت بالایی برخوردار است و به همین منظور شیوه صدور رای در آن با دقت بالایی صورت می گیرد.

از جمله موارد مورد بررسی در دادگاه های کیفری موارد زیر می باشد:
– دادخواهی برای جرم هایی که منجر به سلب حیات می شوند.
– دادخواهی برای جرم هایی که حکم حبس ابد دارند.
– دادخواهی برای جرم هایی که منجر به قطع عضو و یا جنایت عمدی علیه تمامیت جسمانی به میزان دیه کامل و یا بیشتر از آن را دارد.
– دادخواهی در راستای جرم های سیاسی و مطبوعاتی
– دادخواهی برای جرم هایی که موجب مجازات تعزیری درجه سه می شوند.

اطلاعات بیشتر و تخصصی در این حوزه را می توانید از مشاوران حقوقی رویای سبز دریافت نمایید.

قرارداد ها

طبق ماده 299 قانون آیین دادرسی مدنی: چنانچه رای دادگاه در رابطه با ماهیت دعوا و قاطع آن به صورت جزئی و یا کلی باشد، حکم است و در غیر این صورت، قرار نامیده می شود. بدین ترتیب قرار دادگاه رای قطعی نیست و فاقد برخی شروط لازم برای حکم است.

از متداول ترین انواع قرار می توان به قرار جلب دادرس، قرار منع تعقیب، قرار موقوفی تعقیب و قرار ترک تعقیب اشاره نمود.

مزیت استفاده از مشاوره دعاوی کیفری

بهره‌گیری از مشاوره دعاوی کیفری مهم و ضروری است، زیرا این نوع دعاوی می‌تواند تأثیر زیادی بر زندگی افراد داشته باشد.

  1. ملاقات با وکیل متخصص: یکی از مهم‌ترین گام‌ها برای درک دقیق وضعیت شما، ملاقات با وکیل متخصص در حوزه دعاوی کیفری است. وکیل متخصص می‌تواند به شما در تحلیل شرایط حقوقی، توضیحات مربوط به موارد احتمالی، و حقوق و تعهدات شما کمک کند.
  2. آگاهی از حقوق متهم: در این مشاوره، وکیل شما باید شما را از حقوق متهمین آگاه کند. این شامل حق به دفاع منصفانه، حق به یک وکیل، و حق به سکوت است.
  3. تجزیه و تحلیل شواهد: وکیل شما باید شواهد موجود را بررسی کرده و موارد مثبت و منفی پرونده شما را ارزیابی نماید. این تجزیه و تحلیل برای استراتژی دفاعی شما بسیار مهم است.
  4. پیش‌بینی تبعات حقوقی: وکیل شما باید تبعات حقوقی مختلفی که ممکن است در پیش بیاید را بررسی کند و شما را از تبعات احتمالی در جریان پرونده آگاه کند.
  5. راهنمایی در مذاکرات: در صورت لزوم، وکیل می‌تواند در مذاکرات با دیگر طرف‌ها یا با دادگاه به عنوان نماینده‌ی شما حضور یابد و به شما در تصمیم‌گیری‌های حیاتی کمک کند.

مهم است که مشاوره حقوقی با وکیل ماهر و تجربه در زمینه دعاوی کیفری انجام شود تا بهترین نتیجه امکان‌پذیر را برای شما به دست آورید. همچنین، به یاد داشته باشید که تمام مکالمات با وکیل شما باید در محدوده محرمانگی حفظ شوند. موسسه رویای سبز می‌تواند بهترین مشاور و همراه شما برای حل مشکلات دعاوی کیفری در تهران باشد. شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره حقوقی دعاوی کیفری، با همکاران ما در ارتباط باشید.

انواع جرم را بشناسیم

انواع دعاوی کیفری

به طور کلی دعاوی کیفری به دوبخش زیر تقسیم میشوند.

1)جرایم علیه اموال

منظور از این نوع جرایم جرایمی است که اموال افراد را در خطر قرار میدهد.

– کلاهبرداری
– سرقت
– خیانت در امانت(اگر نیازمند اطلاعات بیشتری در زمینه خیانت در امانت هستید میتوانید به صورت کاملا رایگان و انلاین با وکیل خیانت در امانت رویای سبز در ارتباط باشید.
– تخریب
– تصرف عدوانی

2)جرایم علیه اشخاص

جرایمی که هم بعد مادی افراد و هم بعد معنوی افراد را تحت تاثیر قرار میدهد و ممکن است به ان اسیب بزند را جرایم علیه اشخاص مینامیم.

  • ضرب و جرح
  • سقط جنین
  •  تخلفات رانندگی
  • نقص عضو
  • توهین
  •  نشر اکاذیب
  • افشای اسرار حرفه ای
  •  هتک حرمت مراسلات و مخابرات و مکالمات تلفنی
  • مزاحمت تلفنی
  •  هتک حرمت منزل یا مسکن اشخاص
  • تهدید اشخاص
  • توقیف یا اخفای غیرقانونی
  •  سلب حقوق و آزادی مردم
  • آدم ربایی(در این خصوص میتوانید با وکیل ادم ربایی به صورت کاملا رایگان و انلاین در ارتباط باشید.)
  • قاچاق انسان
  • جرایم جنسی به عنف یا اکراه
  • قتل

تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری

قبل از اینکه به تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری بپردازیم لازم به ذکر است که شما میتوانید قبل از مطالعه این بخش برای این که حقوقی یا کیفری بودن دعوی خود را تشخیص بدهید با وکیل کیفری مجموعه رویای سبز در ارتباط باشید و اما مهمترین تفاوت دعاوی های حقوقی و کیفری: به طور کلی مهمترین تفاوت های دعاوی حقوقی و کیفری شامل چهار مورد میشود.

1.تفاوت بین دعاوی حقوقی و کیفری در نحوه طرح دعوی

طرح دعاوی حقوقی نیازمند تنطیم و تقدیم دادخواست میباشد در حالی که طرح دعاوی کیفری نیازمند اما طرح دعاوی کیفری مستلزم ارائه شکوائیه میباشد

2.تفاوت دعاوی حقوقی و کیفری در مرجع صالح به رسیدگی

یکی دیگر از مهمترین تفاوت های بین دعاوی حقوقی و کیفری مرجع صالح برای رسیدگی به این دعاوی میباشد چنان که مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت دادسرا میباشد و این در حالی است که در دعاوی حقوقی مراجع قضایی حقوقی صلاحیت دارند و دادسرا نقشی ندارد.البته این شکایت میتواند نزد ضابلطان دادگستری همچون افسران و نیروی انتطامی صورت بگیرد ولی در نهایت این شکایات نیز به مراجع قضایی سپرده میشوند تا پس از برسی حکم نهایی صادر شود.

3.تفاوت دعوی حقوقی و کیفری در اسباب طرح دعاوی

به زبان ساده اگر شما در مسیر احقاق حق خود به تشخیص قانون گذار حقی که از شما ضایع شده باشد را شامل رفتاری شود که جرم محسوب شده باشد،شما باید از طریق دعاوی کیفری برای احقاق حق خود عمل کنید اما اگر حقی که از شما ضایع شده را جرم محسوب نکند از طریق دعاوی حقوقی باید برای حق خود اقدام کنید.

4. تفاوت در نتیجه دعاوی حقوقی و کیفری

یکی دیگر از مهمترین تفاوت های بین دعاوی حقوقی و کیفری نتیجه این دو میباشد.در دعاوی کیفری و اگر فرد مجرم شناخته شده باشد وی باید علاوه برجبران اسیب فرد،به تحمل مجازات قانونی نیز محکوم میشود این درحالی است که در دعاوی حقوقی این مورد صورت نمیگیرد و نباید از دادرس نیز برای صدرو این نوع حکم انتطار داشت.
به زبان ساده در دعاوی کیفری فرد مجرم شناخته شده و باید مجازات قانونی رفتار خود را نیز تحمل کند ولی در دعاوی حقوی فقط باید به جبران حقوق فردی که حق او را تضییع کرده است بپردازد.

3. انواع اعتراضات به احکام صادره از دادگاه های کیفری یک و دو

هرچند صدور حکم با دقت بالا بر اساس موازین قانونی صورت می گیرد؛ اما گاهی امکان بروز اشتباه وجود دارد و یا اضافه شدن موضوعی تازه سبب تغییر حکم می شود.

بدین ترتیب حتی پس از صدور رای قطعی، میتوان از طریق واخواهی، اعاده دادرسی و تجدید نظر نسبت به حکم صادر شده اعتراض کرد.

انواع اعتراض ممکن نسبت به احکام صادره در دعاوی کیفری در نظام حقوقی ما،به دو دسته ی عادی و فوق العاده انجام میشود که روش های عادی اعتراض شامل واخواهی و تجدید نظر میباشد که اگر به زبان ساده این مفاهیم را بخواهیم بگوییم واخواهی اعتراض به رای غیابی است که در غیبت و نبود کسی که معمولا رای به ضرر او صادر شده و تجدید نظر اعتراض به رای قطعی دادگاه بدوی است.

از تجدید نظر با نام ” پژوهش ” هم یاد میشود و در آن فقط رسیدگی  یه صورت شکلی صورت میگیرد .البته ظریف کاری بسیار مهم آن مواعدند ک حتما باید رعایت شوند.

طرق فوق العاده شکایت هم شامل فرجام خواهی،اعاده دادرسی و اعتراض شخص ثالث است که هر کدام پیچیدگی ها و ویژگی های مخصوص به خودشان را دارند.

به طور خلاصه فرجام خواهی آن است که تحت موافقت و شرایط خاصی دیوان عالی کشور انطباق یا عدم انطباق رای صادره با موازین قانونی وشرعی را از ابتدا میسنجد.و در صورت مغایرت رای را میشکند و در ادامه برای بررسی به دادگاه صالح میفرستد.

در اعاده دادرسی هم  همان مرجع صالح بار دیگر به دلایلی که بخاطر آن ها درخواست اعاده  دادرسی داده میشود ،پرونده را بررسی میکند.

اعتراض شخص ثالث هم آن است که ثالث ذی نفعی وارد دعوای طاری یا اصلی یا همان اعتراص ثالث اصلی و اعتراض ثالث طاری میشود که با هم فرق هایی درند و موسسیه ی حقوقی رویای سبز آمادگی آن را دارد تا با وجود و همکاری همه جانبه ی متخصصان امور دعاوی کیفری به یاری شما بپردازد تا با صرف  کم ترین انرژی ،هزینه و زمان دعاوی کیفری خود را حل کنید.

تیم مجرب رویای سبز با مشاوران و حقوق دانان متخصص در امور قضایی کیفری شما را در تمامی مراحل دادخواهی در حوزه جرایم کیفری همراهی می کند تا با کمترین هزینه بهترین نتیجه را بدست آورید.همچنین این تیم متخصص افتخار این را دارد تا در تمامی دعاوی حقوقی و خانوادگی نیز در کنار شما عزیزان باشد.

سوالات مهم شما

در این صورت بهتر است شما از جنبه کیفری وارد عمل شوید زیرا در این صورت به جنبه حقوقی دعاوی شما نیز پرداخته میشود.

چه تفاوت‌ هایی بین دعاوی کیفری و حقوقی وجود دارد؟

دعاوی کیفری به نقض قوانین جنایی می‌پردازند و هدف اصلی آن تنبیه مرتکبان و حفظ نظم اجتماعی است، درحالی‌که دعاوی حقوقی بر اساس نقض حقوق مدنی و تجاری افراد و شرکت‌ها تأکید دارند و هدف اصلی آنها جبران خسارت و اجرای حقوق است.

چه اهمیتی دعاوی کیفری در حفظ امنیت جامعه دارند؟

دعاوی کیفری با تنبیه مرتکبان جرم و تخلفات، حفاظت از جامعه در برابر جرایم، ایجاد ترس از انجام اعمال مجرمانه، و حفظ نظم اجتماعی موثر هستند. این دعاوی به ایجاد امنیت و آرامش در جامعه کمک می‌کنند.

چه اقدامات تنبیهی در دعاوی کیفری وجود دارد؟

اقدامات تنبیهی در دعاوی کیفری ممکن است شامل حبس، جریمه، محرومیت از حقوق مختلف، تدابیر تربیتی، و در موارد خاص حتی مراقبت‌های پزشکی و روانشناختی باشد. هدف این اقدامات، تنبیه و جلوگیری از انجام جرم در آینده است.

آیا همه جرایم در دعاوی کیفری مورد تعقیب قرار می‌گیرند؟

بله، نه تنها جرایم جنایی بلکه همچنین تخلفات مختلف نیز در دعاوی کیفری ممکن است مورد تعقیب قرار گیرند. این شامل جرایم جنایی خاص، جرایم اقتصادی، جرایم محیط زیستی، و تخلفات دیگر می‌شود.

کلام اخر

مجموعه ثبتی حقوقی رویای سبز پیوسته در تلاش است تا درجهت رضایت شما کاربران عزیز گام بردارد . از این رو افتخار این را دارد تا با بهترین وکلای پایه یک دادگستری از جمله ،وکیل کیفری، اماده خدمت رسانی به شما عزیزان در تمامی دعاوی کیفری باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید